“Why You Dressed Up Like This?” – Walaupun Hanya Ke Pasar, Wanita Ini Melaram Bak Barbie… Dah Kenapa Tu?

Aksi seorang wanita yang melaram cantik walaupun hanya ke pasar menjadi tular di laman Twitter.

Video ragam wanita tersebut dikongsi oleh seorang pengguna Twitter yang menggunakan nama Abang Dodol (@dodolism_).

Video tersebut memaparkan aksi wanita terbabit yang mengenakan baju penuh labuci rona hitam bersama skirt kembang merah jambu singgah ke sebuah pasar.

Embedded video

Abang Dodol@dodolism_
 

weh, sapa perempuan ni weh? ada barbie jatuh dari langit ke? kemahen dress up. HAHAHA. part last tu, kelakor. kena tegur dengan makcik 😂😂🤪🤪

2,352 people are talking about this

 
 

“Weh, siapa perempuan ni weh? Ada barbie jatuh dari langit ke? Kemahen dress up. HAHAHA. Part last tu, kelakar. Kena tegur dengan makcik,” tulis Abang Dodol.

Tweet tersebut mendapat perhatian pengguna Twitter dan pelbagai respon diberikan, terutamanya mengenai cara pemakaian wanita terbabit.

Abang Dodol@dodolism_

weh, sapa perempuan ni weh? ada barbie jatuh dari langit ke? kemahen dress up. HAHAHA. part last tu, kelakor. kena tegur dengan makcik 😂😂🤪🤪

Embedded video

Abang Dodol@dodolism_
 

operasi mencari instagram perempuan ni, sama ada bebetul wujud. ataupun, patung BARBIE bertukaq jadi orang 😂

See Abang Dodol’s other Tweets

 
 

Menerusi video tersebut, rata-rata terkejut dengan kemunculan wanita persis patung Barbie yang putih gebu sehingga ada yang terlanggar rak besi jualan di pasar tersebut akibat terpesona melihatnya wanita berambut perang itu.

Ada peniaga dan pengunjung pasar pelbagai usia yang mengambil gambar bersamanya namun tidak kurang yang menegur pemilihan fesyennya ke pasar.

“Wow! Macam nak pergi pertunjukan fesyen. Kenapa kamu berpakaian seperti ini?,” tegur seorang pelanggan pasar itu.

Peniaga pasar turut mengambil peluang bergambar dengan Barbie.

Mana tidaknya, bukan sahaja wajahnya persis patung Barbie, penampilannya yang berbaju labuci rona hitam yang dipadankan dengan skirt tutu merah jambu membuatkan pengunjung menoleh dua kali.

Selepas diteliti didapati, skirt tutu yang digayakannya adalah salah satu koleksi daripada pereka fesyen Ezuwan Ismail yang dipentaskan ketika Minggu Fesyen Kuala Lumpur 2018 (FWKL2018) sekitar Ogos lalu.

Rata-rata netizen yang melihat aksi wanita itu yang juga usahawan produk kecantikan turut memuji tindakan beraninya, selain tidak menyangka Malaysia juga mempunyai patung Barbie.

Tidak kurang juga menyindir tindakannya itu yang seolah-olah cuba menarik perhatian masyarakat.

Wajah Izubiela dan penampilannya seperti patung Barbie. 

“Weh, siapa perempuan ini? Ada Barbie jatuh dari langit ke? Kemain dress up, haha. Part akhir tu, kelakar. Kena tegur dengan makcik,” tulis seorang pengguna Twitter.

Wanita itu, Izubiela Rasi atau Bella, ketika dihubungi berkata, dia tidak menyangka kehadirannya di pasar tersebut akan menjadi perhatian.

Malah beritahu wanita berusia 29 tahun ini, dia sebenarnya sudah lama tidak menjejakkan kaki ke pasar tersebut walaupun rumahnya berdekatan dengan Taman Tun Dr Ismail.

“Sudah bertahun tak masuk pasar dan tak pernah sekalipun berkunjung ke Pasar Besar Awam TTDI, walhal rumah saya tidaklah begitu jauh dari tempat ini.

Skirt tutu berwarna merah jambu dengan blaus labuci hitam pilihan Bella ke pasar.

“Jadi kebetulan hari itu saya teringin hendak singgah kerana selalunya saya beli barang runcit di pasar raya… Tak sangka pula jadi perhatian,” katanya.

Jelas Bella lagi, dia berpakaian sedemikian kerana mempunyai urusan lain selepas itu selain ingin melihat reaksi masyarakat terhadapnya yang berpakaian glamor ke pasar.

“Ternyata ramai yang seakan pelik dan tak kurang juga minta untuk bergambar,” katanya.

Sementara itu, Bella berkata, dia memang seorang penggemar fesyen dan tidak pernah keluar rumah tanpa mengenakan sebarang solekan atau berpakaian cantik

Menerusi pencarian Gempak, wanita tersebut adalah Izubiela, seorang selebriti media sosial dan usahawan produk Putih Gebu DBella.

Menerusi entri di laman Instagram milik Izubiela, dia singgah ke Pasar Besar Awam Taman Tun Dr. Ismail sebelum menghadiri urusan lain.

sumber: gempak via mstar