Digulung Tsuunamii, Rupanya Allah Hantar BENDA Ini Selamatkan Nyawa Ifan Seventeen

Ifan Seventeen Beritahu Dia Dibawa Ombak ke Tengah Laut, Tapi Terselamat Kerana Allah Hantar Sesuatu

Ifan Seventeen merupakan salah seorang mangsa gelombang t$uunami yang terselamat, walaupun beberapa ahli band lain Seventeen ditemui meniinggal dunia.

Ivan Govinda memberitahu, apabila dilanda t$uunami Selat Sunda, Ifan Seventeen cuba berenang untuk menyelamatkan dirinya.

Dari kisah yang disampaikan oleh Ifan Seventeen kepada Ivan Govinda, pada masa itu dia telah dibawa ke laut. Nasib baik, sewaktu tengah terapung, dia menemukan sebuah kotak untuk berpaut.

Dengan bantuan Allah, kotak ini telah membantunya untuk tidak tenggelam dan terapung di permukaan laut,

” Jadi menurut saksi-saksi di sana, kawan-kawan saya memberitahu saya bahawa apabila gelombang melanda tempat itu, banyak yang dibawa ke tanah besar tetapi Ifan di bawa ke laut,” kata Ivan Govinda sewaktu berada di rumah pengebumian Herman Sikumbang, Kompleks DPR di Kalibata, Jakarta Selatan, 12-24 / 2018) pagi.

Ifan Seventeen tidak mengalami kecederaan serius. Malah, selepas bertahan dia segera mencari isterinya Dylan Sahara

” Secara fizikal dia (Ifan Seventeen) tidak terlalu terkesan, sementara yang lain pula ditemui banyak mempunyai kesan melecet, ada yang sampai berdaarah dan patah. Sungguh kasihan” kata Ivan Govinda.

 

Sementara itu teka-teki nasib menimpa isteri Ifan Seventeen, Dylan Sahara akhirnya terjawab. Dylan ditemui meniinggal dunia kerana bencana t$uunami di Tanjung Lesung, Sabtu (12/22/2018).

Berita itu disampaikan oleh rakan Ifan Seventeen, Ivan Govinda menerusi Cerita Instagram. “Innalillahi wa ina adalah rajiun ilahi, Al Fatiha untuk Dylan Sahara,” tulis Ivan Govinda.

Ini juga disahkan oleh salah seorang pengurus Seventeen, Aconk, ketika dihubungi melalui telefon pada hari Isnin (12/24/2018). “Ya, sudah ditemui meniinggal,” kata Aconk.

Menurut sumber, ma yat Dylan Sahara tidak lama lagi akan dibawa ke kampung halamannya di Ponorogo untuk dikebumiikan pada hari Selasa (12/25/2018).

Berita ini pasti menjadi tamparan kepada Ifan Seventeen. Kerana selain Dylan Sahara, tiga sahabat baiknya di Seventeen: Andi, Herman dan Bani juga meniinggal dalam bencana t$uunami.

Dylan Zahara dan Ifan Seventeen berkahwin pada 2 November 2016 dan belum dikurniakan cahaya mata. Kedua-dua mereka bersama-sama ketika Seventeen mengadakan persembahan sewaktu Hari Pekerja PLN 2018 di Tanjung Lesung Resort Beach, Banten, Sabtu (12/22/2018) malam.

Ketika dilanda t$uunami tiba-tiba, Ifan dan Dylan dipisahkan. Ifan disahkan selamat selepas berpaut kota ketika di bawa arus ke laut, manakala isterinya hilang oleh t$uunami.

VIDEO:

Apa kata anda? Dah Baca jangan lupa komen dan share ya.Terima Kasih

Jom like page kami juga di Facebook @Terlajak ViralS

Sumber : suara