Guru r0tan anak murid 22 kali dengan penyed0k sampah. Hanya kerana tak sekolah

Umum mengetahui,  menjadi seorang guru tidaklah mudah seperti yang disangkakan kerana ianya memerlukan kesabaran yang kuat untuk mendidik dan memimpin anak muridnya.

Walaupun begitu, terdapat segelintir guru juga terlepas pandang akan peranan sebenar mereka sebagai seorang pendidik dan bertindak melebihi batas.

Begitulah yang dapat digambarkan kisah seorang pelajar lelaki tingkatan satu di sebuah sekolah menengah yang mendakwa dirottan 22 kali oleh guru kelasnya.

Mangsa dipercayai dirottan dengan menggunakan sebatang plastik penyodok sampah di dalam kelasnya hingga punggvngnya Iebbam.

Mangs4 mengakui tidak hadir kerana mengikuti bapanya ke Tawau bagi menyaksikan kejohanan taekwpndo dan tidak membuat sebarang pemakluman kepada pihak sekolah berhubung perkara itu.

Mangssa yang mendapatkan rawatan awal selepas kejadian, mengalami kecederaan lebbam di bahagian pvnggung dan keced3raan tisu lembut.

Tambahan pula, sewaktu kejadian, guru kelas berkenaan dikatakan terlupa membawa r0tan ke dalam kelas dan sebagai alternatif untuk melaksanakan denda, dia telah menggunakan batang plastik penyedok sampah sebagai rottan.

Tak sangka sampai macam ini sekali.

Sumber : Lahad Datu Info Kosmo Online