Bajet Hanya RM200 Wanita Ini Kongsi Caranya Deco Dapur Jadi Sangat Cantik dan Kemas

Hanya bermodalkan RM200 sahaja, wanita ini dapat menghias dapurnya menjadi sangat cantik berbanding dengan keadaan sebelumnya.

 

Mari kita ikuti perkongisan Mcyah Joanjett bagaimana beliau dan suami mengubah ruang dapur menjadi sangat cantik dengan modal yang rendah.

Bismillah.

Actually rumah aku ni takde dapur (biasalah rumah orang have-have mana masak). Jadi aku ubahsuai bilik kosong jadi dapur.

 

Semua barangan yang digunakan adalah dari kedai eco RM2 dan Mr.Diy sahaja. Bajet keseluruhan lebih kurang RM200 termasuk wallpaper.

Nampak Luas dan Bersih

Takdelah wow sangat, janji nampak luas, bersih dan tak bersepah. Yang penting banyak benda suami DIY sendiri je hehe.

Setiap harga dan detail barangan ada pada setiap gambar. Wall paper beli kedai eco Rm2.

Sebelum: Sinki suami buat sendiri guna kayu.

Sinki selepas

Langsir plastik bilik mandi, aku potong pendek, suami diy penyangkut langsir untuk sangkut.

Langsir Rm8 (mr.diy)

Frame rm8 (mr.diy)
Bunga rm20 (mr.diy)
Para plastik rm17 (mr.diy)

Tempat bancuh air sebelum

Tempt bancuh air selepas

Langsir plastik ni yang bawah sinki tadi kan aku potong dua dia labuh. Sparuh letak sinki sparuh letak sini.

Bunga rm10 (mr.diy)
Rak rm15 (mr.diy)

Tempat masak sebelum

Tempat masak selepas

Bidai rm23 (mr.diy)

Rak bawang rm25 (mr.diy)
Frame (rm15) mr.diy

Halalkan part kedut-kedut tu eh

Bekas sudu (eco Rm2)

Laki aku ikat pada straw untuk aku cucuk tali

Jadi camni laki aku sangkut pakai skru kat meja bancuh air.

Langsir plastik toilet ni la aku ubahsuai potong dua letak dekat sinki dan dekat tempat bancuh air.

Selamat mencuba!