Iqram Dinzly menari la pulak

“KENAPA tularkan 15 saat terakhir saja? Ada banyak lagi perkara bermanfaat dalam video saya yang berdurasi lebih satu jam itu. Kenapa tak tularkan sekali?” kata pelakon kontroversi, Iqram Dinzly mengenai video dia menari berlatarkan lagu Peristiwa Subuh nyanyian Raihan yang tular sejak kelmarin.

Video itu memaparkan Iqram berpakaian ala penari balet dengan mengenakan skirt warna putih dan selendang hitam yang menutup kepala dan sebahagian tubuhnya.

Iqram, 38, atau nama sebenarnya Muhammad Iqram Dinzly Muhammad Saipuddin ketika dihubungi berkata, video itu sebahagian daripada video secara langsung yang dibuat di aplikasi Bigo Live, Rabu lalu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“ Papa rindu kan kamu , wahai anak ku “ . Allahyarham … A H M A D A D A M #Ahdam 🐒 . . . Disaat kau hadir dalam hidup ini , kaulah peneman dalam perjalanan seorang hamba , #langkahberjawidibumiLangkawi , #musafirrindu | #perinduAllahuAkhbar ! . . Saat pertama kita diperjodohkan di teratak gua #Damansara . Kau didatangi oleh Yang Maha Esa untok menjadi peneman setia ketika aku berhijrah rasa untok #kembalikeakarumbi iaitu #kenaldiri | #kendiri . . . Kau diseludup masuk ke bumi #Langkawi demi #tanggungjawab & #amanah yang aku dikurniakan . Dan sebenarnya ada #rahsiadisebalikrahsia , yang hanya Kau , Aku & Dia yang merasa . Namun ada jiwa yang turut rasa . Bukan semua ada segelintir cuma . #Ada tetap ada . . . Dan setelah kau #tiada , kau munculkan memori tentang ayahanda beta ! . . #Alfatihah . . I Q L u s t , #puterajasinganakaldinzly | #prinxchiqydinzly . . . . [ F l a s h B u c k s ] #flashback . . @bawaabata.merebucks : . . #AlkesahnyaDRChiqqy & A H D A M pun bermula . . Mulakan dengan #bismillah . #iqrabismirabbikhallazhiqholaq #iqra . @iqramdinzlyori : Ada sesiapa yang maseh ingat dengan #Ahdam mahupun kesahnya tentang #DRChiqqy ? Pernahkah mengambil kesah tentang mereka ? Asal usulnya #DRPrinxchiqqyDinzly ? . . Semuanya bakal di #reveal dan jadikan #revolution buat kalian yang memishang & tentunya amalan #membawang ditransformasi ke arah #positivity . #PergiMatiNegativiti ! 👊💦😜 . . • sabartenangpastiredhamendampingikita •••>✌️😜💛🍌👊💦😘👍 . . [ T H R O W b U c k s ] #throwback

A post shared by Putera Raja Dinzly Singa Nakal (@prinxchiqydinzly) on

Menurut Iqram, penularan video itu menunjukkan sikap sebenar warganet yang sengaja mencipta sesuatu perkara hingga tercetusnya fitnah.

“Dari awal video itu ada banyak lagi perkara lain yang lebih bermanfaat. Selama lebih sejam saya buat ‘live’, 15 saat terakhir itu juga diambil. Nampak sangat memang sengaja nak fitnah saya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Akhirnya kembali … #PrinxchiqyDinzly . . . Suka atau tida menyuka , tepuk dada tanya jiwa . Aku hanya sekadar ber #kongsirasadanrahsia . Dan aku tidak boleh nak puaskan hati semua , kerna aku mempunyai deria rasA juga . . . Pegangan aku mudah sahaja , apa yang kau percaya dan yakin itulah perisainya . Sekiranya pemahaman kau tidak sama , pandai pandailah kau untok menikmatinya . . . @bawaabata.merebucks : . . “ #Tari adalah #seni ku . #senitari adalah dadah pengobat tuboh ku “ . . . Sekiranya tidak mampu , usah bertindak melulu . I Love You ! 😘 . . Kalau kail panjang sejengkal, lautan dalam jangan diduga, kalau pendek fikiran dan akal, permata berlian pon disangka kaca 😂 . . #TerimaKasih kerana dah mula rajin #iqra | #baca . 👍

A post shared by Putera Raja Dinzly Singa Nakal (@prinxchiqydinzly) on

“Saya lakukannya kerana nak hiburkan sahabat di Bigo Live. Kenapa nak pandang yang buruk saja? Ini jelas menunjukkan, orang kita memang suka tularkan yang buruk saja,” katanya kepada Harian Metro.

Dalam masa sama, Iqram berkata, segala tohmahan yang dilemparkan daripada video yang tular itu tetap tidak melemahkan dirinya.

“Saya kenal diri saya, tahu apa yang saya buat dan berlaku. Orang nak cakap apa sekalipun, cakaplah.

“Apa yang pasti, saya tak pernah nak kacau hidup orang lain. Yang masih tak boleh terima cara saya, lantaklah,” katanya.

Selain Bigo Live, Iqram juga berkongsi dia kini aktif di Facebook bagi program secara langsung terbitannya sendiri iaitu Borak Tepi Kain yang turut menampilkan seorang tetamu jemputan.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!VIRAL KAMI TUBE

Sumber: HM & IG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*