Rambut Beruban Pada Usia Muda. Jangan Sesekali Anda Mencabutnya.

23/04/2019 admin 0

Umur belum pun mencecah 40-an tapi uban dan mula tumbuh dengan banyak. Jumpa dek budak kecil habis dikatakan diri kita ni sudah tua. Pasti stre3s kan? Masa zaman persekolahan dulu, ada juga di kalangan pelajar yang sudah pun beruban. Pelik juga tengok budak muda-muda dah mula tumbuh uban. Persoalannya, kenapa ia boleh berlaku di kalangan […]

Tahniah! PU Amin sebak lihat pengorbanan isteri sanggup bertarvng nyawa melahirkan zuriat..

22/04/2019 admin 0

Disebalik keg0ncangan rumah tangga pasangan lain, masih ada lagi pasangan yang sedang diulit bahagia dengan kehadiran cahaya mata baru. Baru-baru ini, pendakwah selebriti Pencetus Ummah (PU) Amin dikhabarkan telah selamat menimang cahaya mata ketiga awal pagi tadi. Beliau sempat berkongsi pengalaman yang ditakuti ialah saat menemani isteri bersalin. Menerusi perkongsian di Instagram, difahamkan isteriya sudah […]

Panduan Tukar Hakmilik Kenderaan Bagi Pemilik Yang Telah Meningghal Dunia.

22/04/2019 admin 0

Menukar hakmilik kenderaan adalah satu proses yang leceh dan mengambil masa yang lama. Tapi ianya perlu dilakukan serta merta jika pemilik asal kenderaan telah meningghal dunia.Ini bertujuan untuk memudahkan urusan jika berlakunya perkara yang tidak diingini semasa kenderaan tersebut digunakan. Selain itu, ia juga bagi membolehkan pembaharui cukai jalan dibuat dan perlindungan insuran sepenuhnya ketika […]

Sempena Jumaat, bapa Ainul sedekah 600kg gula, 500kg tepung

19/04/2019 admin 0

Walaupun sedang dilanda ujian berat di mana anaknya, Ainul Mardhiah menghidap ketumbuhan Germ Cell Tumor di bahagian mulut namun bapa kanak-kanak itu, Ahmad Saifuddin masih mampu membantu orang ramai. Dia yang mengusahakan perniagaan runcit, Asar Halmart berbesar hati menyumbang tepung gandum dan gula kepada mereka yang memerlukan secara percuma. Perkongsian Ahmad Safiuddin dalam laman Facebook miliknya mengenai sumbangan yang dibuat atas […]

‘Petang dan malam kami kena ikat perut’ – Sayunya..Ibu serta 3 anaknya terpaksa tinggal dalam reban ayam selepas bercer4i

19/04/2019 admin 0

Seorang ibu tunggal bersama dengan tiga anaknya yang mengalami kesempitan hidup terpaksa tinggal di reban ayam sejak beberapa bulan lalu di Kampung Panggong Tiga Daerah, Bukit Abal, Pasir Puteh, Kelantan. Rabiatul Adawiyah Ayub, 32, berkata, kehidupannya berubah selepas bercerai dengan suaminya tahun lalu dan lelaki itu tidak mampu menampung keperluan anak-anaknya selepas mengalami kecederaan parah […]

[VIDE0] Walid & Ummi adik Ainul – Siapapun yang create video ini, percayalah anda telah membuatkan kami mengalirkan airmata…

17/04/2019 admin 0

Ahmad Safiuddin Jom t0nt0n vide0 ciptaan netizen yang bukan sahaja menyebabkan walid dan ummi adik Ainul MENANG1S tetapi percayalah anda juga akan SEB4K men0nt0nnya… Update dari walid adik Ainul… sumber; Ahmad Safiuddin Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @VIRALKAMI.COM SUMBER

Kuali Nonstick Yang Bahaya Untuk Digunakan

17/04/2019 admin 0

Kuali Nonstick Yang Bahaya Untuk Digunakan Kuali Tak Lekat (Non Stick) merupakan antara peralatan memasak kesayangan mak-mak. Selain memudahkan kerja memasak didapur, kuali sebegini boleh tahan mahal harganya, nak-nak kalau jenis yang berjenama dan diimport daripada luar negara. Namun satu perkara yang mak-mak perlu tahu, walau macam mana sayang sekalipun dengan kuali non stick tersebut, […]

“Tolonglah kak, jangan ambik moto tu!” – Peragut menangis takut bini marah & minta dilepaskan

16/04/2019 admin 0

Situasi dir4gut adalah perkara yang sering dirisaukan, lebih-lebih lagi kaum wanita. Kejadian raggut selalunya berlaku ketika seseorang itu tidak menjangkakan apa-apa dengan keadaan sekeliling. Mangsa yang terlibat dalam k3s raggut dinasihatkan untuk tidak melawan bagi memastikan keselamatan dan nyaw4 terjamin. Namun, berbeza pula dengan kejadian yang dilalui Ayus Haiqal yang berkongsikan detik-detik cemmas, ketika dia […]